ورود رسمی هوش مصنوعی به گوشی های اندروید
مگ ایکس: گوگل اعلام کرده است که جدیدترین نسخه از سیستم عامل اندروید موسوم به android Pie از فناوری هوش مصنوعی بیشترین بهره را برده است.
هفته گذشته بود که شرکت گوگل از جدیدترین نسخه سیستم عامل مخصوص گوشیهای هوشمند یعنی اندروید ۹.۰ موسوم به اندروید پای به صورت رسمی رونمایی کرد تا شرکتهای تولیدکننده موبایل بتوانند با توسعه و تطابق آن با گوشیهای هوشمند خود در اسرع وقت دستگاههای الکترونیکی و محصولات خود را به اندروید ۹.۰ ارتقاء داده و بهروزرسانی کنند.
البته گوشیهای گوگل که سری «پیکسل» نام دارند، همواره از نخستین گوشیهایی هستند که به جدیدترین نسخه از اندروید مجهز میشوند. برندهای تکنولوژی و شرکتهای تولیدکننده موبایل در سراسر جهان که از سیستم عامل اندروید برای پلتفرم گوشیهای خود استفاده میکنند، موظفند هر ساله با معرفی نسخههای جدید اندروید توسط گوگل بهعنوان شرکت توسعهدهنده این سیستم عامل، نسخههای دریافتی را با توجه به نیاز و قابلیتهای گوشیهای هوشمند تولیدشده خود، بازطراحی کرده و سپس آن را بهصورت همگانی در دسترس عموم کاربران گوشیهای موردنظر قرار داده و منتشر کنند.
حالا به نظر میرسد که گوگل با بیشترین بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی، به کاربران این امکان را میدهد تا به فعالیتهای خود بپردازند و اندروید نیز به آنها پیشنهادات هوشمندانه ای دهد
بهکارگیری هوش مصنوعی در اندروید پای
در حالی که یکسری قابلیتهای ارائه شده همراه با اندروید ۹ برای اغلب کاربران کاربرد ندارد، با این وجود دارندگان گوشیهای پیکسل میتوانند از قابلیتهایی همچون تایمر برنامههای کاربردی و داشبورد به شکل آزمایشی استفاده کنند. گوگل این قابلیتها را به شکل آزمایشی ارائه کرده است تا اگر با استقبال همراه شد به شکل رسمی در فصل پاییز برای سایر گوشیها منتشر کند

هوش مصنوعی چه کاربردی در صنعت گوشیهای هوشمند دارد؟
شاید ملموسترین استفاده از هوش مصنوعی برای بسیاری از ما، گوشیهای هوشمند باشند، البته نمیتوان هوش مصنوعی که در جستجوگرهایی مانند گوگل استفاده میشود را نادیده گرفت. همانگونه که در بالا گفته شد، یکی از کاربردهای هوش مصنوعی امکان تشخیص صدا و همچنین ایجاد تعامل با کاربر است، چنین ویژگی را ما در دستیارهای دیجیتالی مانند الکسا و گوگل اسیستنت میبینیم.

یکی دیگر از کاربردهایی که هوش مصنوعی در صنعت گوشیهای هوشمند دارد، یادگیری ماشینی بوده که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یادگیری ماشینی بهگونهای بوده که دستگاهتان به مرور عادتهای شما را میفهمد و توسط آن به مدیریت گوشی هوشمندتان میپردازد. برای مثال بعد از مدتی کار کردن با آن، میتواند تشخیص دهد که شما از کدام برنامه بیشتر استفاده میکنید تا منابع بیشتری را در اختیارش قرار دهد؛ در نتیجه عملکرد سریعتری را در آن شاهد باشید.
در این میان برخی شرکتهای تولیدکننده پا را از این فراتر گذاشته و پردازنده مورد استفاده در محصولات خود را به ویژگی هوش مصنوعی مجهز کردهاند. اخیرا شرکت هواوی از پردازنده Kirin 970 رونمایی کرد که به هوش مصنوعی مجهز بوده که آن را تبدیل به اولین نمونه در نوع خود میکند.
پردازنده Kirin 970 در جدیدترین پرچمداران این غول چینی، میت ۱۰ (Mate 10) و میت ۱۰ پرو (Mate 10 Pro)، مورد استفاده قرار گرفته و ویژگیهای قابلتوجهی را به آنها افزوده است. اضافه شدن واحد پردازش عصبی یا NPU، باعث میشود که دستگاههای مجهز به این پردازنده نسبت به گذشته هوشمندانهتر برخورد کنند و علاوهبر موارد ذکر شده قبلی، امکانات بیشتری را در اختیار کاربر قرار دهد.
در مقاله بعدی سعی میکنیم به ویژگیهای جدید هوش مصنوعی در این پردازنده و همچنین کاربردهای آن بپردازیم
نگاهی به تاریخچه هوش مصنوعی
با وجود اینکه فعالیت در رابطه با هوش مصنوعی از سال ۱۹۶۰ میلادی شروع شد، ولی نام هوش مصنوعی از سال ۱۹۶۵ به عنوان یک دانش جدید مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا از هوش مصنوعی برای انجام بازیها و همچنین اثبات قضایای ریاضی بهره گرفته میشد.

یکی از زبانهای برنامهنویسی هوش مصنوعی، لیسپ (Lisp) نام دارد که مخترع آن، جان مکارتی، برای اولینبار از اصطلاح هوش مصنوعی استفاده کرد.
در رابطه با هوش مصنوعی آزمونهای مختلفی وجود دارد که میتوان به آزمون تورینگ و آزمایش اتاق چینی اشاره کرد. آزمایش تورینگ توسط آلن تورینگ در سال ۱۹۵۰ مطرح شد که براساس آن، فرد با ماشینی ارتباط برقرار کرده و از آن سوالاتی را میپرسد. در نهایت اگر فرد متوجه نشود که با شخص یا ماشین در ارتباط بوده، این آزمون موفقیتآمیز تلقی میشود، البته تا امروز شاهد چنین امری نبودهایم.
آزمایش اتاق چینی بدین صورت بوده که ماشین بعد از قبولی در آزمون تورینگ، باید زبان چینی را متوجه شود. برای این امر به ماشین حروف چینی داده میشود و ماشین باید توسط آنها کلمات معنادار بسازد به گونهای که یک فرد چینی احساس کند با یک کاربر چینی زنده در ارتباط است. حال سوالی وجود دارد، آیا هوش مصنوعی زبان چینی را میفهمد یا فقط شبیهسازی میکند؟! امروزه این آزمایش برای انجام محاسبات و شبیهسازی با دستکاری اشیا فیزیکی صورت میگیرد.
دیدگاه شما